965619386 - Avda España, 3 03108 La Torre de les Maçanes, Alacant torremanzanas@torremanzanas.es

Informació general

La Torre de les Maçanes és una petita població de la Comunitat Valenciana (Espanya) situada a l’interior de la província d’Alacant, 42 km al nord de la ciutat d’Alacant. Compta amb 845 habitants.

Geografia

El seu terme municipal ocupa un estret i feta fallida vall llaurada per l’anomenat riu la Torre de les Maçanes o riu de la Torre de les Maçanes (ric-rambla que desemboca en el Monnegre), i està limitat pels municipis de Xixona, Alcoi, Benifallim, Penàguila i Relleu.

Demografia

Durant el segle XX ha mantingut una pauta demogràfica de caràcter recessiu, a causa de l’emigració de la població a nuclis urbans de major grandària: l’any de màxima població censal va ser 1897 amb 1.673 veïns, descendint a 1.230 en 1950, 890 en 1.970, 702 en 1.991; segons el padró d’1 de gener de 2007, la població compta amb 845 habitants. Un 10,64% de la seva població en el 2006 era de nacionalitat estrangera, principalment d’altres països de la Unió Europea.

Economia

L’economia es basa principalment en l’agricultura de secà (ametlla, oli, fruites i llegums), petites indústries de joguines, reclams publicitaris i en el turisme rural.

Ajuntament

El poble de la Torre de les Maçanes només compta amb Ajuntament propi donis de fa poc més de dos-cents anys. Quan erem un “llogaret de Xixona”, els nostres avantpassats van reclamar a la seva majestat el Rei Carles IV la independència de la ciutat de Xixona i la conversió en Municipi, això va ocórrer allà pel 1794.

L’Ajuntament de la Torre de les Maçanes ha estat al servei de la prosperitat dels habitants d’aquest xicotet municipi de la comarca de l´Alacanti

La Torre de les Maçanes ocupa una estratègica posició, envoltada de serres (Els Plans i La Rentonar, la Serra de Penàguila, La Grana i Montagut), s’obri camí cap a les planes de la comarca de l’Alacantí des de La Vall del Riu de La Torre.

El Principal accés és la carretera de Xixona (cv-785).

És un poble de muntanya a 788m. sobre el nivell de la mar (a escassos 3 km. en asecens al Port de Benifallim a 1010m.)

El poble de La Torre fita pel nord amb els municipis d’Alcoi, Benifallim, Alcoleja i Penàguila (Comarques de l’Alcoià i El Comtat). Per la banda de ponent i pel sud amb Xixona, i per la banda de llevant amb Relleu i la Comarca de la Marina Baixa.
Pertany a la comarca de l’Alacantí i s’arriba facilment des del nord per Alcoi (direcció Benifallim) i des del sud per Alacant (autovia del Mediterrani direcció Xixona).

Per a arribar:

 • Des d’Alacant/Alacant: Ctra. N-340 passant Xixona, per a enllaçar amb la CV-780.
  • Alacant/Alacant – La Torre de les Maçanes: 42 km.(50 min. aprox.)
  • Xixona – La Torre de les Maçanes: 15 km. (20 min. aprox.)
 • Des d’Alcoi: Ctra N-340 passant Alcoi, encreuament amb la CV-785 direcció Benifallim. Pocs metres abans de Benifallim, enllaç amb la CV-780 direcció La Torre de les Maçanes
  • Alcoi – La Torre de les Maçanes: 21 km.(25 min. aprox.)
  • Benifallim – La Torre de les Maçanes: 9 km. (12 min.aprox.)
 • Des de Benidorm: ruta Benidorm – Finestrat – Relleu. A l’altura d’aquest últim, enllaç amb la CV-782.
  • Benidorm – La Torre de les Maçanes: 39 km. (50 min. aprox.)
  • Relleu – La Torre de les Maçanes: 14 km.(20 min. aprox.)